13
11/2011
0

The Fantastic Mr.Fox (A fantasztikus róka úr)

 Nem szokásom animált illetve mesefilmeket nézni, de most kivételt tettem és nem bántam meg! Nagyon jó monológok vannak benne, mint pl: "Ez hatalmas lompos torkos" és a többi.

fox2.jpg

A film egy róka családról szól ill. az azokkal kapcsolatban álló állatokról. Róka úr (George Clooney) egy ravasz róka, aki csirkéket és egyéb állatokat lop jó róka módjára, de egy balul elsült "meló" után inkább az újságírásra adja a fejét. Nem sokáig bír magával, és titokban hamarosan elkezd állatokat fogdosni egy jó róka módjára. Van egy felesége ill. egy nem túl okos gyereke is, és közben megérkezik az egyik távoli rokonuk, aki szinte mindenben tökéletes. A gyerekek közt "hatalmi harc" kezdődik ami a film végére barátság lesz.

fox1.jpg

A környékbeli összes gazda farmját kifosztják, és ezért szent háborút kezdenek a gazdák az állatok ellen és a föld alá kergetik őket. Itt egy kis társadalom alakul ki, akiknek nélkülözniük kell mindent, de csak egy ideig amíg Róka úr elő nem áll egy újabb rablási tervvel. 

Közben a rokonukat elrabolják az emberek, akire azt hiszik, hogy a fia, és akkor adják vissza élve, ha Róka úr feladja magát. Ő viszont sokkal cselesebb lesz annál, minthogy feladja magát, és megmentő expedíciót indít a rokonáért a többi állat segítségével.

IMDB pontozás: 7.9 / 10 , dávidDB pontozás: 9 / 10

 

A bejegyzés trackback címe:

https://daviddb.blog.hu/api/trackback/id/tr753375095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása