13
11/2011
0

Valhalla rising (A vikingek felemelkedése)

 

 Nos, ezt a filmet igazából nem tudom hova tenni. Elég lassú és nyomasztó film, ami olykor brutális is. A hangulata viszont magával ragadó. 

valhalla1.jpg

 

A film egy néma és félszemű viking harcosról szól (Mads Mikkelsen), aki valahol fenn északon fogságban él, de megöli fogva tartóit és elindul a saját útján, egy Are nevű szőke fiúval, aki a fogva tartójának volt a gyereke.

Útjuk során találkoznak egy pár fős keresztény csapattal, akik éppen leszámoltak egy kisebb viking klánnal. Hősünk mivel az egész film alatt nem szólal meg, a gyerek beszél helyette. A keresztény csapat akik a szent földre akarnak eljutni befogadják, annak ellenére hogy tudják azt, hogy ő viking (azaz pogány). Hajóra szállnak, de több napos ködbe keverednek a tengeren és nem tudják hol vannak, azt hiszik, hogy a szőke fiú miatt meg lettek átkozva. Több nap után a hajójuk édesvízre ér, ahol ki is kötnek. Eleinte azt hiszik, hogy Jeruzsálemben vannak, de hamarosan kiderül, hogy egy teljesen ismeretlen vidékre keveredtek (Amerikába értek). Itt különböző "kalandokba" keverednek és teljesen megváltozik az egymáshoz való hozzá állásuk is. 

 valhalla2.jpg

Hősünk elindul saját útján, hogy elérjen a Valhallába, és a keresztény csapatból is követni fogják ketten, legalábbis egy ideig. 

De vajon sikerül eljutnia a Valhallába?

 

IMDB pontozás: 5.9 / 10 , dávidDB pontozás: 7 / 10

 

A bejegyzés trackback címe:

https://daviddb.blog.hu/api/trackback/id/tr743374852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása