14
11/2011
0

Kill the Irishman! (Nem írnek való vidék)

 A film Danny Green (Ray Stevenson) életét mutatja be, aki árva ír gyerekként kezdi Cleveland utcáin, ahonnan sikerül felküzdenie magát hajógyári munkásnak, majd később szakszervezeti vezetővé. Ezzel a poszttal egyenes útja van a helyi maffiához is. Az FBI kizárja a szakszervezetből, mert rájönnek, hogy komoly maffia kapcsolatokkal rendelkezik, ezért kénytelen lesz piti pénzbehajtóként dolgozni egy helyi uzsorásnak, név szerint: Shondor Birnsnek. 

Hamar nagy befolyásra tesz szert, de ezzel párhuzamosan megromlik az eddigi "jó" kapcsolata az olasz maffiával. Ez miatt az FBI és az olasz maffia és közbe véres "háború" indul ami évekig fog tartani Cleveland utcáin. Konkrétabban egymás embereit a kocsik és egyéb dolgok felrobbantásával iktatják ki.

A film valós történetet dolgoz fel. 1970-ben lezajlott maffia háború történetét Cleveland-ben.

IMDB pontozás: 7.1 / 10 , dávidDB pontozás: 9 / 10

A bejegyzés trackback címe:

https://daviddb.blog.hu/api/trackback/id/tr953382268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása