15
11/2011
0

Rise of the Planet of the Apes (A majmok bolygója: Lázadás)

A film maga nem rossz, de a Majmok bolygójához annyi köze van mint a Terminátorhoz. 

*vigyázz olykor spoiler-es!*

A történet annyi lenne, hogy van San Francisco-ban egy kutató laboratórium, ahol az Alzheimer kór gyógyításán fáradoznak elég nagy sikerekkel, persze majmokon. Van egy csimpánz, akin a vírus (mármint a 112-es) jó eredményt produkál, ez annyit jelent hogy egy feladatot amit minimum 15 lépéssel lehet megoldani a majom megoldja 20-al, ami nagyon nagyon jó eredmény (hiper okos lesz a majom). A cég vezetője egyből felbuzdul és befektetőket keres az új gyógyszerükhöz (amit még nem is igazán teszteltek), miközben megy az előadás a 112-es vírussal kezelt majom megvadul és tombolni kezd, amit egy biztonsági őr állít le azzal, hogy lelövi. Később kiderül a majom nem megvadult hanem egy természetes dolgot csinált, védte a közben megszületett kicsinyét.

majom1.jpg

Mivelnem tudják a laborban hogy ellett a majom, ezért az összes kezelt majmot megölik de a végén megtalálják a kicsit amit a vezető kutató hazacsempész és otthon nevel. A majom felnő és közben kiderül, hogy a 112-es vírust örökli az anyától genetikai szinten és így nincs szüksége oltásra. Közben Will Rodman (James Franco) mivel látja, hogy apja teljesen leépült az Alzheimer kórtól hazacsempészik egy adag oltóanyagot amit miután bead apjának teljesen megjavul az állapota, legalábbis pár évig amíg a szervezete el nem kezdi legyőzni a vírust és vissza nem tér a régi Alzheimer-es állapot. Ekkor Will a 113 as víruson kezd el kísérletezni ami gáz halmazállapotú és sokkal agresszívabb. Caesar (a majom) egyszer meg akarja védeni az apát aki nem tudja, hogy mit csinál a betegsége miatt és ezért leharapja az egyik szomszéd úját. A majom bekerül egy állat telepre, ahol kegyetlenül bánnak velük. 

majom2.jpg

Lázadás szít a majmok közt, úgy hogy kiszökik és elmegy a régi otthonába (Will háza), hogy ellopja a gáz halmazállapotú 113-as vírust. Ezt kiengedi a majmok közt és azok rendre okosak lesznek, és csatlakoznak Caesar lázadásához az emberek ellen.

IMDB pontozás: 7.8 / 10 , dávidDB pontozás: 6,5 / 10

A bejegyzés trackback címe:

https://daviddb.blog.hu/api/trackback/id/tr93385296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása